De Levensbron Evangelisch Centrum
Eerste officiële huisgemeente bij de familie Goosens in de Penitentenstraat met 7 mensen.
Verhuisd naar het zaaltje van de Chr. Mutualiteit aan de Zakkaai in Geraardsbergen. Daarna naar het buurthuis in Schendelbeke in de Dagmoedstraat. De gemeente was gegroeid tot bijna 50 leden/bezoekers.
begin jaren ‘80
september 1981
13 oktober 1992
juli 1993
De befaamde stekjesfabriek ‘La Suédoise’, één van de vele luciferfabrieken te Geraardsbergen, wordt door de Evangelische Gemeente Geraardsbergen/Ninove V.Z.W aangekocht in een openbare verkoping. De ingang van het gebouw vindt u in de Boelarestraat, maar in de Weverijstraat ziet u de achterkant van het gebouw. De bovenste verdieping is van de Levensbron; de tekst ‘La Suédoise’ is daar nog vaag leesbaar. Verbouwings- en veranderingswerkenen worden gestart om geschikte ruimten te creëren voor diverse doeleinden.
1983 1985
Feestelijke opening van de Evangelische gemeente te Geraardsbergen. Kort daarna wordt de gemeente lid van de Vrije Evangelische Gemeenten.
De gemeente Geraardsbergen: een vrucht van het schepenwerk van de Belgische Evangelische Zending Met toestemming overgenomen uit het jubileumboek 100 jaar BEZ , door Henk van Dorp. (van 1985 - 2001 voorganger in Geraardsbergen), “We bezochten deze plaats in Oost-Vlaanderen waar we met onze schepen tot helemaal in het centrum konden komen, met de bedoeling om er drie weken te blijven. Er kwamen mensen aan boord, vermoeid en bijna moedeloos van het zoeken naar antwoorden op de vragen van het leven, die met een gewillig en hongerig hart luisterden. Vastgelopen in allerlei noodoplossingen om zin te geven aan het bestaan, hadden ze vele vragen. Toen we na drie weken vertrokken om dertig kilometer verderop weer aan te leggen, reden ze ons achterna met de auto. Ze wilden nog meer horen over “het Goede Nieuws”. Na drie weken gingen we weer verder en ze bleven ons volgen. Later besloten we weer terug te keren naar Geraardsbergen voor een nieuwe actie. De mensen die ons al kenden brachten hun vrienden en kennissen mee aan boord om de programma’s te volgen. Er kwamen weer enkele mensen tot geloof. Er werd een Bijbelschoolstudent gevraagd om Bijbelstudie te geven. In 1981 verhuisden Wilfried en Faye Goossens, net afgestudeerd aan de Bijbelschool in Heverlee, als BEZ-werkers naar de stad en begonnen de eerste samenkomst met 7 mensen in een huiskamer. Door de schepenacties die jaarlijks elkaar bleven opvolgen groeide de gemeente snel door tot bijna 50 mensen in 1985”.
HOE HET BEGON
Geschiedenis in een notendop
De Evangelische Gemeente in Geraardsbergen is ontstaan onder impuls van de Belgische Evangelische Zending (BEZ)
“De Levensbron” evangelisch centrum
Begin jaren ‘80 De Evangelische gemeente in Geraardsbergen ontstaat onder impuls van de Belgische Evangelische Zending. Vooral door het evangelisatiewerk met de binnenvaartschepen "De Ark" en "Eben-Haezer", September 1981 Erediensten op de zondag begonnen in een huiskamer in de Penitentenstraat te Geraardsbergen. 1983 tot 1985: Verhuizing naar een ruimte van de Christelijke Mutualiteit aan de Zakkaai , en daarna naar het gebouw van de oude gemeenteschool, Dagmoedstraat te Schendelbeke. 13 oktober 1992 De befaamde stekjesfabriek ‘La Suédoise’, wordt aangekocht in een openbare verkoping. De ingang van het gebouw vindt u in de Boelarestraat, maar in de Weverijstraat ziet u de achterkant van het gebouw. De tekst ‘La Suédoise’ is daar nog vaag leesbaar. Na aankoop starten de verbouwings- en veranderingswerken om geschikte ruimten te creëeren voor diverse doeleinden. Juli 1993 Feestelijke opening. Kort daarna wordt de gemeente lid van de Vereniging van Vrije Evangelische Gemeenten
HOE HET BEGON